Italialainen kokkailuilta! Lotten catering!

10.11.2014 kl. 13:46

Viime viikolla vedin kokkikoulua ryhmälle mahtavia ihmisiä. Olivat iloisia, innokkaita oppimaan ja noudattivat loistavasti ohjeitani. Kiitos, olette super! 

Jopa pastan tekeminen onnistui ekalla yrityksellä.

Menulla oli:

  • Tuorepastaa kermaisellayrttikastikkeella
  • Täytetyt kananrinnat tomaattikastikkeessa, lisukkeena murskatut valkoiset pavut pinaatilla
  • Jälkkäri oli kirjastani: Haudotetut Gourmet-päärynät ; )

Reseptit alla.

 

Tuore-pasta (tagliatelle) kermaisella yrttikastikkeella (15 henkilölle)

Aloita pastasta.

1.5 kg pastajauhoja

15 kokonaista kananmunaa tai 30 keltuaista.

 

Sekoita yhteen joko käsin tai koneella kunnes saat murusen taikinan, jonka voit koota yhtenäiseksi taikinaksi. Kiedo taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Ota taikina jääkaapista ja vaivaa noin 10 minuuttia pastakoneen avulla. Kun taikina tuntuu joustavalta, rupea tekemään tagliatellea.

Jauhota valmiit tagliatellet kunnolla, jotta ne eivät jää kiinni toisiinsa. Anna pastan kuivua pöydällä kunnes olet valmis keittämään sen.

Laita pasta kunnolla kiehuvaan ja suolattuun veteen noin 1-2 minuutiksi. Tarjoa heti kastikkeen kera.

 

Kermainen yrttikastike

250 g voita

Kaksi kourallista salviaa

10 dl kermaa

5 dl äyriäislientä

Suolaa

Sitruunamehua

Sulata voi ja paista siinä salvia rapeaksi. Lisää kerma ja liemi ja anna kiehua hiljaa noin 3–5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

 

Täytetyt kananrinnat tomaattikastikkeessa

Esilämmitä uuni noin 200 asteeseen.

n. 3 kg kananrintaa (yksi/henkilö)

8-10 valkosipulikynttä, raastettuina

Kaksi kourallista silputtuja yrttejä

3 dl raastettua parmesaanijuustoa

3 dl pinjan siemeniä (tai muita pähkinöitä, voidaan myös jättää pois)

3 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, pieninä “murusina”

Sitruunan kuoriraastetta, noin 3 sitruunasta

 

5 dl punaviiniä

5 purkkia kokonaisia tomaatteja (purista ne rikki käsin)

4 keltaista sipulia pieninä kuutioina

200 g voita

Suolaa

Sitruunamehua

Aseta kananrinta leikkuulaudalle ja leikkaa päältä keskelle pitkä viilto, joka menee hieman rintapalan puolivälin ohi (syvemmälle). Tämä on viilto, jonka täytät ihanalla täytteellä. Tee näin kaikille rintapaloille.

Jos rintapalat ovat liian ohkaset, voi ne kelmun välillä kevyeesti hakata littaniksi ja rullata täyte sisään. Kiinnitä coktailtikulla.

Sekoita täytteen ainekset yhteen ja täytä rintapalat. Laita sivuun odottamaan.

Kuumenna uunivuoka liedellä, sulata siinä voi ja paista sipuli läpikuultavaksi. Kaada joukkoon punaviini ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää puristetut tomaatit ja suola, anna kiehua noin 5 minuuttia. Laita täytetyt kananrinnat aika lähekkäin vuokaan ja laita uuniin. Tomaattikastikkeen pitäisi juuri ja juuri peittää liha. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Rinnat valmistuvat noin 30 minuutissa. Tarkista kastikkeen maku ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.

 

Murskatut valkoiset pavut pinaatilla

noin 80–100 g isoja valkoisia papuja / henkilö

Voita

Sitruunamehua

Suolaa

Pinaattia pieni kourallinen / henkilö

 

Huuhtele pavut ja lämmitä voissa miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Juuri ennen tarjoilua lisää huuhdeltu pinaatti. Yhdistä varovaisesti. Pinaatti on valmista noin 30 sekunnissa.

Tarkista maku ja tarjoile.

 

Haudotetut Gourmet-päärynät

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver: