Suunnittelu kannattaa, varsinkin... Lotten catering!

14.10.2014 kl. 16:10

...kun on 140 henkilön catering keikka. Minulla oli sellainen lauantaina ja kokkailemiset aloitin torstaina jotta varmasti sain kaikki valmiiksi.

Huomasin jälleen että jos vain suunnittelee menuun, raaka-aineet ja aikataulun todella huolellisesti ei se oikeastaan vaikeata ole. Se vain vie enemmän aikaa, kun on enemmän vieraita.

Juhlat olivat ihanat 50-vuotisjuhlat ja sain ehdottaa syksyisen menun joka ilokseni miellytti myös sankaritarta.

Possunposkea confit

Perunapyree

Keräkaalisalaatti

Marinoidut punasipulit

Possuposket ovat maukkaita ja mahtavia ja kaikki nämä reseptit löytyvät minun kirjastani. Minulla oli helppoa tarkistaa että tein kaiken oikein ; )

Torstaina laitoin punasipulit marinaadiin. Näin kaikki maut saivat riittävästi aikaa tutustua toisiinsa ja minä sain yhden annoksen valmiiksi.

Perjantaina oli kastikkeen ja lihan vuoro. Kastike sai kiehua hiljalleen koko päivän kun muutenkin hääräsin keittiössä. Huoneenlämpöisenä laitoin sen vielä jääkaappiin jotta sitten lauantaina sain kaiken rasvan helposti nostettua pois. 

Lihan laitoin rasvaan, mausteiden kera, 95 asteiseen uuniin noin 6 tunniksi. Tietää että liha on valmista kun se maistaessa sulaa suussa. Makua ja mehevyyttä löytyy kun rasvassa hitaasti valmistaa. Suosittelen lämpimästi.

Lauantai olikin jo sitten kaalin suikaloimista / ruokien maustamista / pakkaamista / kastikkeen viimeistelyä ja lihan paistamista. Halusin antaa lihalle ihanan rapean paistopinnan.

Vaikka kuinka suunnittelee tulee aina lopussa kiirre. Jätin melkoisen kaaoksen keittiöön, mutta ehtiihän sitä siivota juhlien jälkeenkin.

Sitten vaan kaikki autoon ja juhliin. Onneski minulla oli 6 loistavaa tyttöä auttamassa viimeistelyn ja tarjoamisen kanssa. 

Juhlat olivat isot ja juhlavat. Ruoka sai paljon kiitosta ja sitä riitti kaikille. Yritän aina muistaa ottaa kuvia, mutta kun keskityn ja kokkaan unohdan melkein aina. Mutta lupaan että kaikki oli upeeta ; )

Super keikka! Olen aina onnellinen kun saan laittaa ruokaa!

 

Kommentarer (1)
Ajaj Lotten, så supergott det var! Succé är rätta ordet för din meny!!
Vi käkade rester ännu veckan efter och lika härligt varje gång:D STORT TACK ännu till dig för allt!
Helen20.10.14 kl. 09:06
Tack Helen! Härligt att höra och tack igen för att du lita på mig ; )
24.10.14 10:12