Kun Piece 'n' Love pizzataikinasta tulee pullaa

06.10.2014 kl. 11:45

Lauantaina oli kansallinen korvapuustipäivä. Ajattelin että voikohan minun pizzataikinaa tuunaamalla saada onnistuneita kanelipullia?

Aamulla (Kim herätti minut mukavasti kello 7!) aloitin pizza/pulla taikinaa tekemään. Pohjaan minun oma pizzataikina ja lisäsin siihen voita kuutioina ja sokeria. Paulan ruokablogin innoittamana maustoin taikinaveden kaneli- ja vaniljatangoilla.

Voi ei sekoitu ihan tasaisesti koko taikinaan vaan jää pieninä nokareina/lammikoina taikinaan (kuva yläpuolella). Minun mielestäni tämä tekee pullista kuohkeammat.

Lapset olivat mukana auttamassa.

Täytteeksi teimme aika klassisen voi/kaneli/sokeri seoksen jonka maustoimme sitruunaraasteella. Se toimi aivan älyttömän hyvin. Jouluksi maustan pullia (ja varmaan kaikkea muutakin) appelsiiniraasteella.

Sitten vain rullattiin taikina rullaksi, leikattiin kiekot ja aseteltiin uunipellille. Paistoin pullat 200 asteessa ja lopussa väriä antamaan 225 asteessa. Jätin pullat sisältä pikkasen raaoiksi ja se on se paras osa pullasta ; )

Kent halusi vielä lopuksi varmistaa että pullat olisivat riittävän makeita ja lisäsi tomusokeria.

 

Kommentarer (1)
Jag uppfann en ny maträtt, noritako, vad tror du om den?
http://tommix.nu/2014/10/noritako/
Den var inte speciellt god! :-D
Tommix13.10.14 kl. 01:34
jag tycker att du gjort ett bra försök. sällan lyckas de bästa recepten genast, så jag tycker att du skall vidare utveckla och hålla mig up-to-date ; )
13.10.14 11:04