Lotten & Hans on the bass Gumbostrandissa 2.8.14. Lotten catering!

11.08.2014 kl. 11:06

Tämä oli toinen kerta kun bändi Hans on the bass ja minä saimme "esiintyä" yhdessä Gumbostrandissa. Edellinen kerta alkukesästä oli niin onnistunut keikka että meidät siirrettiin suureen saliin tällä kertaa. Paikka oli aivan täynnä, upeat 104 vierasta ja tunnelma katossa.

Gumbostrandissa on mahtavaa järkestää happeninkejä ja toivon että meidät kutsutaan pian takaisin. 

Tämän kerran menu oli tapaslautanen aasialaisilla mauilla.

  • rapea lohipala (resepti alla)
  • chilimajoneesi
  • kanavarras
  • yrttinen lasinuudelisalaatti
  • pähkinäsekoitus suolalla ja chilillä
  • karjalanpiirakka goes japan à la Lotten (resepti kirjassani Gourmeeta Perkele ja elokuun Gloria lehdessä)

Vasemalla yläpuolella näkyy mahtava kokki Markus joka on minua auttamassa ja pelastamassa hänen keittiössä. Super kiitos Markus!

 

Rapeat panko -leivitetyt jättikatkaravut (4 hengelle)

Alkuruoka

8 kpl lohipalaa (noin tulitikkuaskinkokoisia ja 2-3 cm paksuja. Ilman ruotoja ja nahkaa)

1 dl vehnäjauhoja (maustettu suolalla)

2 kananmunaa (maustettu suolalla ja sitruunamehulla)

2 dl panko -korppujauhoja (maustettu suolalla)

½ dl hienonnettuja yrttejä

Sitruunaraastetta ¼ osa sitruunasta

Noin 1 l rypsiöljyä

 

Laita kolmeen eri kulhoon suolalla maustetut vehnäjauhot, kevyesti vatkatut kananmunat ja panko -korppujauhot. Mausta vielä lisäksi panko -korppujauho yrteillä ja sitruunan raasteella.

Lämmitä rypsiöljy noin 150 °C:seen laakeassa kannellisessa pannussa. Turvallisuuden kannalta pidä kansi lähellä, mikäli öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan.

Pyöritä pyrstöt yksitellen ensin jauhoihin. Kasta seuraavaksi pyrstöt kananmunaan ja lopuksi kieritä niitä panko –korppujauhoissa. Suosittelen painamaan pyrstöjä panko –korppujauhoissa kunnolla, jotta niistä tulee paistaessa mahdollisimman rapeat.

Kun öljy on kuuma, laske varovaisesti yksi pyrstö kerrallaan öljyyn. Paista yhtä puolta noin 1-2 minuuttia ja käännä. Lopputuloksena sinulla tulisi olla kullanruskeita ja erittäin rapeita katkaravunpyrstöjä.

Näin voit uppopaistaa myös esimerkiksi kalaa ja ohuita lihaviipaleita. Muista maustaa myös kala tai liha pienellä määrällä suolaa ennen panerointia.

 

Majoneesi (noin 2.5 dl)

1 kokonainen kananmuna

1 tl dijon -sinappia

½ tl suolaa

2 tl sitruunamehua, tuorepuristettua

noin 2 dl neutraalia öljyä, esim. rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

 

Oman majoneesin tekoon kannattaa käyttää koko kananmuna niin on helppo onnistua. Perusmajoneesia voit maustaa erilaisilla mausteilla eri käyttötarkoituksen mukaan. Kokeile lisäämällä esim. tuoreita yrttejä, sahramia, valkosipulia, avokadoa, punaviiniä (sitruunan sijaan) jne.

Majoneesin valmistukseen kannattaa käyttää korkeareunaista kulhoa tai kannua, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Riko kananmuna astiaan ja lisää sinappi, suola sekä sitruunamehu. Sekoita seosta kevyesti. Laita sauvasekoitin kananmunaseokseen ja kytke kone täydelle teholle. Pikkuhiljaa hitaasti kaataen, lisää öljy seokseen ja kun emulgoituminen on alkanut voit kaataa öljyä reippaammin. Muista nostella välillä sauvasekoitinta jotta kaikki öljy emulgoituu. Öljyn määrä vaihtelee kananmunan koon mukaan.

Maista ja tarkista suolan ja hapon tasapaino.