Kassleria "kiinalaisilla" mausteilla

14.04.2014 kl. 12:18

Vein Kentin leikkimään kaverin luokse ja löysin K-Supermarketin jossa en ollut ennen käynyt. Rakastan mennä uuteen kauppaan tekemään löytöjä. Usein kaikki kaupat myyvät samoja tylsiä tuotteita, mutta melkien kaikista kaupoista voi tehdä jotain pieniä jänniä löytöjä. Niitä pitää vain jaksaa etsiä.

Tämä kauppa yllätti minut oikein hyvillä vihanneksilla ja yrteillä. Ei mitään mullistavia, mutta oikein hyvän laatuisia. Eli nostin ostoskoriin vihreitä vihanneksia joista päätin tehdä nopean wokin, hitaan lihan viereen.

Possunkylkeä heillä ei ollut, mutta onnekseni löytyi hieno pala kassleria. Paloittelin lihan kuubeiski ja paistoin oikein kuummassa pannussa niille kauniin pinnan. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa. Kunnon pinta antaa paljon makua ja väriä annokseen.

Mausteiksi tuli: inkivääriä, valkosipulia, punasipulia, kanelitanko, tähtianista, hunajaa ja tamarin"tahnaa". Liemi: valkoviintä, sojaa, vettä.

140 asteeseen unnin noin 2.5 tuntia, kunnes liha on niin mureeta että se "sulaa suussa".

Sitten valmistin vihannekset. Vihreät wokkasin nopeasti juuri ennen tarjoilua. Munakoison ja punasipulin uppopaistoin rapeaksi ja viherkaalin laitoin uuniin "chipseiksi".

Tässä valmis annos (vain viherkaali chipsit unohtui kuvasta)

Vahingossa maistoin näitä kahta yhdessä. Aivan mahtavan hyvää!! ; ) Viherkaali chipsit ja maitosuklaa pääsiäismuna! Uusi jälkkäri?