Porvoon kalatalosta tänään!

03.04.2014 kl. 09:55

Tuoreita, mehukkaita, makeita ja aivan ihania katkarapuja löytyy tänään Porvoon Kalatalosta.

Siellä oli muutenkin tiskit täynnä ihania herkkuja. Tänään kannattaa syödä meren antimia.

Illalla syödään katkarapuja ja ihanaa espanjalaista makkaraa, jonka äiti toi matkaltaan. Tämä on muuten parasta sormiruokaa. Lapset tykkää : )

Kastikkeena majoneesia jota maustan kolmella tavalla. Limellä, chilillä ja valkosipulilla. 

Tässä helppo resepti perusmajoneesille:

Majoneesi (noin 2 ½ dl)

1 kokonainen kananmuna
1 tl dijon -sinappia
½  tl suolaa
2 tl sitruunamehua, tuorepuristettua
noin 2 dl neutraalia öljyä, esim. rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Oman majoneesin tekoon kannattaa käyttää koko kananmuna niin on helppo onnistua. Perusmajoneesia voit maustaa erilaisilla mausteilla eri käyttötarkoituksen mukaan. Kokeile lisäämällä esim. tuoreita yrttejä, sahramia, valkosipulia, avokadoa, punaviiniä (sitruunan sijaan) jne. 

Majoneesin valmistukseen kannattaa käyttää korkeareunaista kulhoa tai kannua, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Riko kananmuna astiaan ja lisää sinappi, suola sekä sitruunamehu. Sekoita seosta kevyesti. Laita sauvasekoitin kananmunaseokseen ja kytke kone täydelle teholle. Pikkuhiljaa hitaasti kaataen, lisää öljy seokseen ja kun emulgoituminen on alkanut voit kaataa öljyä reippaammin. Muista nostella välillä sauvasekoitinta jotta kaikki öljy emulgoituu. Öljyn määrä vaihtelee kananmunan koon mukaan.

Tältä näyttää tuore (ei pakastettu, kyllä keitetty) katkarapu. Sillä on hienot ehjät, pitkät viikset ja paljon ihanaa mätiä. Tuoksu on raikas ja merellinen.