5 juttua joita ilman en pärjää keittiössä...

21.03.2014 kl. 08:25

Makaan tänään sängyssä hieman kipeenä ja tulin ajatelleeksi mitkä ovat minun lempi tavarani. Meillä on kaikilla erillaisia vehkeitä ilman joita päivistä tulisi hieman vähemmän kivoja.

Tottakai puhelin, hiuskuminauhat, peittävä puuteri jne ovat tärkeitä minulle, mutta keittiössä minulla on ehdottomasti viisi lempparia ilman joita en toimi yhtä hyvin.

Lempparit ovat:

Ylhäältä alaspäin:

  • Erillaiset siivilät. Näillä siivilöidään kastikkeet, luodaan upeita pehmeitä pyreitä ja loihditaan parhaimmat perunamuusit. Ja paljon paljon muuta.
  • Pinsetit. Eri kokoisia pensettejä käytän päivittäin. Näillä voi nostaa, kääntää, poistaa ruotoja, asetella...
  • Veitsi ja aina terävä veitsi! On todella vaarallista ja vaikeeta käyttää epäterävää veistä. Ei sitä siis! Veitsiä ei tarvitse olla montaa, minulla on päivittäiseen käyttöön yksi isompi "kokki"veitsi ja sillä pärjään melkein kaikista tavis jutuista. Sitten laatikossa on isoisän vanha Fiskarsin kalaveitsi (paras koskaan), pieni veitsi jolla leikkaan esim. vihannekset haluamaani muotoihin ja putsaan sienet, osteriveitsi ja lapsille omat treeni veitset. Onhan minulla veitsiä enemmän, mutta nämä ovat ne jotka ovat eniten käytössä. Jostain syystä, en tiedä miksi, inhoan leipäveitsiä. Joten niitä en käytä.
  • Seuraava vehje on sauvasekoitin. Jos tälläista ei ole kotona, kannattaa mennä hankkimaan. Jopa ajatus olla ilman sitä on pelottava. Tällä muussaat, sekoitat, vatkaat, murskaat, vaahdotat... Nopeasti ja helposti!
  • Viimeisenä alhaalla on pursutinpussi. Tämä on minulle uusi hyvä kaveri. Pursutinpussi auttaa minua kontrolloimaan ja luomaan kauniita annoksia. Voin etukäteen valmistaa esim. pyreen ja säilyttää jääkaapissa puristinpussissa. Ennen tarjoilua lämmitän pussin vesihauteessa (näin voi/rasva pyreessa varmasti ei leikkaannu) lämpimäksi ja pursutan hallitusti sitten lautaselle. Mahtavaa!

 

 

Kommentarer (3)
Låter fint med alla redskap. Int är dom många, nej. Jag har en "sauvasekotin " i min kökslåda. Kommer på kurs till dej
haye22.03.14 kl. 16:12
Välkommen på Kurs! : D
lotten24.03.14 kl. 12:56
vil ka är min a fav orit sak er?

Tänka på. duuligt finska.
Arde25.03.14 kl. 21:02
Hej Arde! Om du menar att min finska är dålig så beror det bara på att den inte är så bra : ) Jag började tala finska i gymnasiet, när jag kom tillbaka till Finland, efter att ha bott i Afrika. I Afrika studerade jag på engelska. Men det är roligt att skriva på finska och att träna på det. Stå ut bara! Du får också gärna träna svenska här : )
26.03.14 15:40