Astiastoja

18.03.2014 kl. 21:25

Kisan kautta opin paljon ruoanlaitosta ja yksi tärkeä osa on esillepano. Annoksen ensivaikutelma saadaan katseella (ja tietysti tuoksulla) ja onkin tärkeää että onnistuu heti tekemään hyvän ensivaikutelman. 

Esillepano riippuu monesta, mutta ehdottomasti astiastolla on oma roolinsa. Astioiden muodolla ja värillä voi korostaa eri fiiliksiä joita haluaa tuoda ruoassa esiin.

Värikkäillä lautasilla voi myös etsiä kontrastivaikutelmia. Esimerkiksi tumma lautanen antaa usein värikkäämmän vaikutelma itse annokselle.

Käytän ruokakirjani kuvauksissa pääasiallisesti kahta sarjaa, rustiikkista ja värikästä Gerbera astastoa ja vastapainona klassisen siroa ja kaunista ranskalaista Pillivuyt astiastoa. Molemmat upeita ja täysin erilaisia.

Sittenpähän näätte kun kirja ilmestyy : ) 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: