Catering job at IDÈ Group for 100 guests!

14.03.2014 kl. 13:45

Maria (Bifu) ja minä kokattiin sormiruokaa koko päivä asiakkaan luona. Saavuttin paikalle 8.30 aamulla ja ruvettiin valmistamaan aamiasta. 

Meillä oli mukanamme meidän mobiilikeittiö joten pääsimme kokkaamaan vieraitten seurassa. Tämä on sosiaalinen ja hauska tapa laittaa ruokaa, vieraille ja meille kokkaajille ; )

 

Aamiaismenu oli:

Smoothies-shotti, munamuffinssi, avokado/lohileipä ja myslipatukoita.

Tässä reseptit, koko meny on n. 100 hengelle.   : )

 

SMOOTHIE-SHOTTI

2 litraa huuhdeltuja pinaatinlehtiä
3-6 kpl limeä
2 kpl tuoretta ananasta (kuori ja poista puinen keskiosa)
2 ruukkua minttua
noin 1 dl hunajaa
noin 5 dl kivennäisvettä

Heitä kaikki blenderiin, tarkista maku ja NAUTI! Tarjoa pienistä shotti laseista.

MYSLIPATUKAT

750 g (gluteenittomia) paahdettuja kaurahiutaleita
800 g pehmeitä taateleita 
500 g pekaanipähkinöitä
2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
200 g paahdettuja luomu kookoslastuja
200 g (purkillinen) sokeroimatonta maapähkinävoita
500 g kuivattuja karpaloita
8 dl kookosöljyä

Paahda kaurahiutaleet kuumassa uunissa, ota kivet pois taateleista ja hakkaa ne ja karpalot pienemmiksi paloiksi. Seesaminsiemenet ja kookos on helppo paahtaa pannussa. Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä jos se on kiinteetä. Sekoita kaikki massaksi ja painele tiukasti voipaperilla vuorattuun matalaan vuokaan tai uunipellille. Tästä määrästä tuli kaksi uunipellillistä. Laita jääkaappiin muhimaan yön yli ja leikkaa sitten paloiksi! Jos haluat näistä vielä herkullisemman version voit kuorruttaa patukat sulattamalla tummaa suklaata niiden päälle! Näin me teimme iltapäivällä jotta myslipatukat olisivat enemmän jälkkärimaisia : )

MUNAMUFFINSSIT
muffinssi:
45 kpl kananmunaa
noin 5-6 rkl suolaa

täyte 1:
parsaa
kirsikkatomaattia
vuohenjuustoa

täyte 2:
parsaa
kirsikkatomaattia
kinkkua

Pienennä täytteet sopiviksi paloiksi veitsellä ja mausteena päälle vielä tuoretta timjamia.

Sekoita (älä vatkaa) munat niin että keltuaiset menevät rikki. Mausta suolalla. Vuoraa muffinssipelti vuoilla ja kaada munamassaa vuokiin niin että n. puolet täyttyy. Laita vähän täytettä jokaiseen vuokaan ja sitten suoraan kuumaan uuniin 200 asteeseen 5-6 minuuttia.

AVOKADO/LOHI RUISLEIVÄT

10 kpl kypsää avokadoa
2 kpl limeä
2-3 dl venäläistä jugurttia
noin. 1.5 rkl suolaa

1 filee kylmäsavustettualohta
1 kpl punasipulia
Ruisleipää

Muussaa avokado ja mausta suolalla, limellä ja jugurtilla. Tarkista maku. Levitä leivälle ja asettele päälle hienoksi leikattu lohi ja punasipulimössö.

Kello 11.00 ruvettiin valmistamaan lounasta.

Lounaaksi tarjottiin:

KOREALAISET KEVÄTKÄÄRYLEET

1.5 pakettia pieniä riisipapereita (läpimitta noin 15 cm)
Paketti vermisellinuudeleita
0.5 kg suikaloituja (tikku) porkkanoita 
2 kpl kurkkua
2 pakettia mini parsaa
7 kpl avokadoja
Iso kimppu tuoretta korianteria
Iso kimppu tuoretta basilika
noin 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun: soijakastiketta (suuntaa-antavat määrät). Tätä kastiketta käytettiin myös ribsien dippaamiseen.

5 dl soijakstiketta
0.5 dl kalakastiketta
2 tl kuivattuja chilihiutaleita
1-2 tl seesaminöljyä
1 kpl lime(mehua)
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl vettä
2-3 rkl hunajaa

Ota kurkusta siemenet pois ja valmistele kasviket eli leikkaa kaikki ohuiksi suikaleiksi. Valmista vermisellit kaatamalla kiehuvaa vetää päälle ja anna seistä noin 2 minuuttia ja huuhdo ne kylmässä vedessä.

Laita riisipaperit likoon kylmään veteen, noin 30 sekunnissa niistä tulee täysin pehmeitä!

Rutista varovasti ylimääräiset vedet pois riisipaperista ja asettele se pöydälle. Laita paperin keskelle basilikanlehti ja lado sitten päälle porkkanaa, kurkkua, avokadoa, korianteria, parsaa ja vermisellejä. Taita tiukaksi paketiksti (varo kuitenkin ettei riisipaperi repeä). Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja tarjoile kastikkeen kanssa!

POSSUN RIBSIT

10 kg pieniä possun ribsejä
6 kpl porkkanaa
6 kpl sipulia
3 kokonaista valkosipulia
3 isoa palaa tuoretta inkivääriä, viipaloituna (ei tarvetta kuoria)
30 kpl kokonaista mustapippuria
6 kpl laakerinlehteä
4-6 rkl suolaa
3 dl soijaa
Vettä kunnes liha peittyy

Laita kaikki raaka-aineet ja mausteet kattilaan ja kuumenna kunnes kiehuu. Tässä vaiheessa ota mahdollinen vaahto pois. Vähennä lämpöä niin että neste vain rauhallisesti porisee ja anna porista noin 45-60 minuuttia kunnes liha on aivan kypsää. Tiedät että liha on valmista kun liha irtoaa luusta vaivatta. Nosta varovaisesti liha liemestä ja aseta vadille tai vastaavalle alustalle jossa voit vaella liha marinaadilla.
Tähän pisteeseen annos voidaan valmistaa jo edellisellä päivällä. Säilytä liha hyvin pakattuna jääkaapissa.
Siivilöi liemi ja ota talteen. Keitä kokoon noin 45-60 minuuttia kunnes maku tiivistyy ja paksunee hieman. Määrästä riippuen, käytä koko liemi tai osa siitä ja käytä marinaadissa.

Marinaadi
6 dl kokoonkeitettyä lientä
2 dl tuoreita tai murskattuja purkki tomaatteja (tässä voi myös käyttää 50% auringonkuivattuja tomaatteja)
3 rkl tomaattipyrettä
0.5 dl rkl punaviinietikkaa tai vastaavaa muuta etikkaa
6 rkl rkl hunajaa
Suolaa (savunmaksuista suolaa on kiva käyttää tässä)

Sekoita yhteen liemi, tomaatti, pyree ja hunaja ja anna kevyeesti kiehua noin 10 minuuttia. Mausta sen jälkeen etikalla ja tarkista suolaisuus. Maista ja tarkista että hunajan, etikan ja suolan balanssi on paikallaan.
Ennen tarjoilua sivellä liha runsaasti marinaadilla ja laita kuumaan (250 astetta) uuniin kunnes liha on saannut kauniin syvänruskean värin. Grillissä tämä onnistuu myös loistavasti ja silloin saa mukaan myös mahtavaa lisämakua grillaamisesta. Sivellä aina välillä paistamisen aikana marinaadilla ja vielä juuri ennen tarjoilua.


RUISLEIVÄT VUOHENJUUSTOVAAHDON KERA

Vuohenjuustoa
Venäläistä jugurttia

Kirsikkatomaatteja
Punasipulia
Soijakastiketta (kts korealaisten kevätkääryleiden kastike)
Hunajaa
Tuoretta timjamia
Suolaa

Ruisleipää (tai ihan mitä vaan leipää mistä tykkäät! Myös näkkileipä tai keksit käy)

Pilko tomaatit ja sipuli, sekoita soijakastikkeen, timjamin, hunajan ja suolan kanssa ja anna muhia hetki. Sekoita vuohenjuusto ja jugurtti tehosekoittimella sieläksi tahnaksi.Voitele leivät vuohenjuustotahnalla, lusikoi päälle tomaattia ja nauti!

Ja jälkkäriksi upotettiin myslipatukat tummaan suklaaseen.

 

Lopuksi Mr IDÈ himself tarjosi meille kuplivaa. Nam!

Oli upea upea päivä! Kiitos kaikille!

Lotten & Bifu

Mr. IDÈ!

 

 

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Oliks järkevää kirjoittaa kaikki reseptit, ens kerralla Simon duunaa kaikki itse.
klaffen14.03.14 kl. 17:35
Hei Lotten. Tuokin näytti tosi kivalta tuo menu mikä teillä oli murtta ilman aamiaista. Saisin ehkä hiukan käsitystä asioista jos tietäisin mitä tuo esimerkiksi maksoi.Näytti herkulliselta ja varmasti maistuikin-
Seija14.03.14 kl. 19:25
Simo jäbä duunaa... Not gonna happen! Aivan loistava setti! Kiitos Lotten ja Bifu! You are the best!
Mr Gold15.03.14 kl. 02:20
Kiitos Simon sulle kun saatiin tulla. Oli mahtava päivä! Kyllä sä osaat järjestää upeita juttuja : )
Lotten15.03.14 kl. 08:48