Hyvää, helppoa ja edullista (ei nopeeta)

28.02.2014 kl. 15:16
Mahtava tapa tyhjentää vihanneslaatikko on laittaa porsaan kylkiluita. Kylkiluut ovat edullisia, hauskoja syödä ja niitä voi maustaa millä vaan.

Löysin kotoa punasipulia, valkosipulia, varsiselleriä, yhden porkkanan, 3 kpl  herkkusieniä ja vähän kuivahtaneita yrttejä. Nesteeksi laitoin valkoviinipullon jämät, pakkasesta kanalientä ja vettä, niin että luut peittyivät.

Koko höskä pataan, kansi päälle ja porisemaan uuniin miedolla lämmöllä (140 astetta noin kolme tuntia). Liha on valmis kun se irtoaa luusta vaivatta. Nostan kylkiluut talteen ja siivilöin nesteen.

Nesteestä saa ihanan kastikkeen (glasen) helposti, kiehauttamalla liemen kasaan ja maustamalla esim. soyalla, tuoreella inkiväärillä, ketchupilla, hunajalla, chilillä...

Teen kastikkeesta hieman tahmean ja penslaan rapeaksi grillattuihin kylkiluihin. Leikkaan luut osiin niin että on helppo syödä sormin.

Ja hyvää tuli...

Kommentarer (2)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
"Försvinnande gott!" Tar tid att laga, går snabbt att äta ;) Nam nam!
Grillade du köttet efter att det varit 3 timmar i ugnen eller hur fick du den fina färgen?
Maria01.03.14 kl. 08:15
Vad roligt att höra! Du har rätt, jag grillade köttet före serveringen. Man kan laga köttet i ugnen fast en dag tidigare och bara grilla ytan just före man skall avnjuta dem ; )
lotten01.03.14 kl. 10:22