Runebergskyss – Runeberginsuukko

05.02.2014 kl. 19:20

Bestämde mig för att uppfinna den "Borgågaste" bakelsen ever: Runebergskyssen. (...och försök inte komma med finurliga namnförslag i stil med n-tårta).

Urgröpt Runebergstårta fylls med mockaskum och doppas i chokosås. Sen sätter man bara locket på.

------------

Päätin keksiä universumin Porvoolaisimman leivoksen: Runeberginsuukon. Ontoksi kaiverrettu Runebergintorttu täytetään mokkavaahdolla ja koko höskä dipataan suklaaseen. Sitten vain kansi kiinni.

Spruitt.

Tadaaaa.

Tuomaristo maistelee...

Kim tykkäsi. Kentin mielestä leivoksesta puuttui hapokkuutta ja rommin maku puski liikaa läpi. Plussaa tuli mokkavaahdon koostumuksesta sekä esillepanosta. 

 

Kommentarer (6)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Jösses! Den ser heeeelt fantastisk ut!!! 4st tack:) Justja Skorpan, då tar vi fem tack...
Åsa05.02.14 kl. 20:21
En hundvänlig version åt Skorpan och fyra Runebergs-kyssar är i posten ; )
06.02.14 09:48
HÄRLIGT! Kreisigt och härligt! Kan vi ha en frågestund här? Vilka är dina bästa tips på att paahtaa pähkinöitä? Ska göra en paahdettu nötmix + crunchy mysli, men, blir nötterna bra av att bara lägga dom i ugnen? Tack för tipsen!
Tubbs05.02.14 kl. 21:08
Du lagar egen mysli! Super duktigt av dig och GOTT! Du kan absolut rosta nötterna i ugnen. Inget fett bara hetta. Och håll ett öga på dem. Först händer det ingenting, man lagar en kopp te åt sig och VIPS har man brända nötter ; ) Det går bra att rosta i pannan också. ps. rostad kokos är slurps!
06.02.14 09:55
Det ser underbart ut och vilken bra jury du har!
Sväribirimorsan05.02.14 kl. 22:40
En mycket ärligt jury. Och det uppskattar jag nog ; )
06.02.14 09:56
Olisinpa ollut eilen Porvoossa :)
Saku06.02.14 kl. 09:32
Tervetuloa vain ; )
06.02.14 09:57
Tuggar i mej seg god afrika höna med grillad banan. Up-Country Tanzania, Singida.
Vore toppen med en Runebergskyss. Toppen domare du har.
Har suttit 11h i bussen från Dar es Salaam.
Nu till hotell rummet för en bucket.dush. Fyllde ämbart med vatten tidigare.
Torreiafrika06.02.14 kl. 20:12
Låter bekant! Låter härligt!
09.02.14 12:47
Du funderar kanske hur det gick till när jag lagade min mysli? http://ruokablogi.ratata.fi/blogg/

Där finns den. Voj satan.
Tubbs08.02.14 kl. 12:04
Wow! Jag måst testa på den : )
09.02.14 12:46