MasterChef - kolmas jakso, hunajaa ja villiyrttejä

05.02.2014 kl. 08:41

Vauhti senkun kiihtyy! Ja kyllä se huomattiin kun hiki valui ja marengit paloi.  

Hunajapariskunta Leena ja Kari olivat aivan hurmaavia ja osasivat kertoa todella  mielenkiitoisia seikkoja hunajasta. Ja sitten oli meidän vuoro näyttää miten hunaja taittuu. 

Halusin heti alusta tehdä jäätelöä. Hunajajäätelö, sehän vain kuullostaa aivan ihanalta. Mutta kuten Tomi sanoi, "aika simppelisti mennään", ei pelkkä jäde lautasella riitä, ja olinkin ajatellut tehdä sen suraksi keksin ja marenkia.

Marenki unohtui hässäkässä uuniin ja paloi joten tarjottavaksi jäi jäätelö ja keksi.

Myös mascarpone "vaahto" joka oli keksini alla, oli aikamoinen hätäsovellus. Keksin piti olla ihana "pitsinen" ja hento kori jäätelölle. Mutta siitä tulikin kömpelö, paksu ja kovahko juttu, joka ei pysynyt pystyssä.

Aikaa ei vaan ollut uusien keksien tekemiseen, joten sävelsin mascarponevaahdon keksin alle pitämään keksiä pystyssä. Tomin feedback oli aivan oikea: mascarponevaahto ei sopinut kokonaisuuteen.

Pudotukseen ei halunut kukaan, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli hauskaa olla villiyrtti-pudotuksessa mukana. Sain taas oppia uutta, ja nyt löydän luonnosta joka puolelta paljon enemmän herkkuja.

Kisa meni hyvin ja olin todella onnellinen palautteesta jonka sain, ja olihan lautanen ihan kivan näköinen. Tällä kertaa tuli tehtyä aika monta komponenttia ainakin. 

Mutta kun siinä rivissä seisoo ja tietää etä yksi meistä lähtee kotiin, menee kyllä naama peruslukemille. Vaikka voisi ajatella että kilpailu on vain harmitonta viihdettä niin kun siihen menee mukaan, siitä tulee yhtäkkiä koko maailma.

Tästä kisasta kotimatka tuli Samuelille ja se ei hymyilyttänyt ketään. Lähetän Samuelille erikois kiitoksen! Hän oli se joka innosti minua tekemään perunalastut (chipsit) yrteillä, jotka saivat hyvää palautetta tuomarelta. 

Ensi viikolla mennään taas!