Restaurantday

Ravintolapäivä lauantaina 16.11.2013 kello 11-16.

Olen lauantaina paistamassa pizzoja kahden kaverini kanssa Raatimiehentorilla Porvoon vanhassa kaupungissa! Upeissa Big Green Eggeissä paistuu rapeat ja maukkaat pizzat ja juomana tarjoillaan ihanaa Mingla, Wanhan Porvoon Fabriikkiin glögiä. Kaverit ja perhe mukaan! Kannattaa ; )

 

Restaurangdag lördagen 16.11.2013 klockan 11-16.

På lördagen hettar vi upp Big Green Egg grillarna med två komppisar på Rådhustorget i Borgå Gamla stan. Vi lagar härliga krispiga pizzor och för att få riktigt varmt har vi juvliga Mingla glöggen av Wanha Porvoon Fabriikki. Kom med familj och vänner, det lönar sig!

13.11.2013 kl. 12:32

Pizza with the Big green egg.

Kuuma, nopea ja upea "uuni"! Nyt pizzaa tekemään!

Pizza uuniin n. kahdeksi minuutiksi.

Päältä maut maukkaat ja freshit...

ja alta pohja aivan täydellinen!

10.09.2013 kl. 13:36

Big Green Egg - tuoreet makkarat

10.09.2013 kl. 11:17

Japanilaisia karjalanpiirakoita – Japansk-karelska piråger

Pieni, makuhermoja herättävä alkupala siskoni syntymäpäiväillalliselle. Karjalanpiirakka täytetty sushi-riisillä ja japanilaisilla mausteilla. Siihen lisää blingblingiä antaa kastikkeet, gari ja rapea salaatti.

Såhär kan man göra en karelskpiråg så festfin att den får komma med på syrrans födelsedagsmiddag. Jag har glammat till den med sushi-ris som är smaksatt med japanska kryddor, såser och en krispig sallad. 

09.09.2013 kl. 14:48

Zingy zalad

Some times filming can bit difficult...

 

04.07.2013 kl. 11:39

Grillattua lohta ja uusia perunoita.

Nu kokkar vi på finska. Så ni som inte talar det får en liten crash course : )

 

23.06.2013 kl. 23:50

Lammkarre och kornotto

Jee första filmningen i vårt nya kök!

15.10.2012 kl. 16:23

Mat åt Hans on the bass

01.02.2012 kl. 21:01

Raclett med familjen Gold

Äntligen snö!
10.01.2012 kl. 10:12

Lite bilder från kvällen med Anthony


Här äter, talar, dricker och filmar de


Fantastisk musik sätter stämnngen


Här filmas maten. Det var jätte intressant att följa med hur de gör allt filmnings arbete.


man skall se glad ut! ; )


Här dricka Anthony rom som en komppis till oss utvecklat! O han bor i Tusby!
06.01.2012 kl. 13:24

Tack härliga Hanna!

Vill säja ett stort tack åt min kompis Hanna som länka min blogg från hennes super populära blogg chicling. Ett stort tack går också till alla hennes läsare som kom och titta på min matblogg.

Det kändes mycket speciellt och härligt att så många varit och titta. Anthony grejen hjälpte nog lite ; )

Men detta har sporrat mig att göra videon. Så på lördagen kommer familjen Gold och gör matvideo och äter med oss. Hurraa!

Finns det något härligt som ni önskar er att jag lagar i videon? Det skulle vara roligt att höra.
05.01.2012 kl. 14:02

eikä se siihen loppunut...




Kun tapaamiseni Anthonyn kanssa päättyi ja lejuin takaisin baariin, oli vastassa toinen ihana yllätys!

Top Chefin voittaja Akseli Herlevi oli mua vastassa. Ihana, hellyyttävä ihminen joka kokkaa tunteella ja taidolla. Ja hän antoi mulle keittokirjansa!! (olin aikasemmin illalla kertonut hänelle miten paljon tykkäsin siitä).

Akselin mielestä oli hauska tavata mut. Jeee!! ; )
Ja sitten hän kutsui mut mukaan grillamaan kesällä, eli tulevaisuus näyttää hienolta!

Kiitos taas Akseli!!! ; )
04.01.2012 kl. 16:07

Anthony f...ing Bourdain!!



Thank you Tuusula gypsies! And a special thank you to Santeri!

Yesterday we had the honor of joining a gypsy party arranged for Anthony Bourdains tv program "No reservations". It was very exotic and full of fantastic music and wonderful people. To make a perfect evening go into madness I had been asked to help with some translation when one of the gypsie women did the cooking for the show!!

I also lent my mobile kitchen unit for the show. If you look closely at the picture you can see that Anthonys right arm is around MY waist and by his left hand, on my kitchen, is his autograph avec kitchen knife drawing. I am star struck! But it took an Anthony Bourdain to do it.

By the way, he is as real and amazing as you think he is. It was in fact very relaxed to talk with him.

But making a food program like his, that's really hard work, but Anthony and his fantastic crew make it look easy!

Thank you, thank you, thank you!

I write this in english so that it's easier for Anthony to understand : )
04.01.2012 kl. 11:31

Löksoppa

Då vinden viner, värmer löksoppan.

01.01.2012 kl. 13:10

Mat med Paola

16.10.2011 kl. 18:50